Teylers Museum

Het gebouwencomplex van Teylers Museum beslaat meer dan 200 jaar bouwgeschiedenis. Ruim honderd jaar later was Teylers Museum weer aan uitbreiding toe. Pieter Teyler van der Hulst, naar wie het museum genoemd is, woonde in het huis aan de Damstraat 21. Na zijn dood werd achter het woonhuis in 1784 de Ovale Zaal voor publiek geopend. Vijftig jaar later vonden de eerste uitbreidingen voor de bibliotheek en kunstverzamelingen plaats. Bij het eerste eeuwfeest in 1878 besloot men tot de bouw van een nieuwe entrĂ© aan het Spaarne en de twee fossielenzalen en instrumentenzaal, nu de eerste zalen van het museum. In 1996 werd een nieuwe vleugel geopend met een grote tentoonstellingszaal, een educatief paviljoen en een museumcafĂ©. In 2004 werd het Teylers Museums  Masterplan voltooid met de opening van een multimediaruimte, Zaal i.

De verbindings gangen bestaan uit gelamineerde kolommen van verdicht beuken (Lignostone) met een glasvlies gevel. Aan de kolommen zijn octatube dragers bevestigd welke voor de verbinding zorgen van de glas vliesgevel naar de kolommen. De dakconstructie bestaat uit gelamineerde spanten van verlijmd en gevingerlast mahonie.






download Projectblad Teylers Museum