Ambachtschool aan de Postjesweg

Ambachtschool aan de Postjesweg

Voor het MOC aan de Postjesweg in Amsterdam heeft O III architecten een glazen overkapping van de binnenplaats ontworpen. In samenwerking met de firma BRS is er een dragende constructie ontworpen van slanke kolommen bestaande uit ronde buizen met aangelaste strips voor stabiliteit. De kolommen zijn vervolgens voorzien van een houten bekleding tussen de strips. Deze houten bekleding bestaat uit individuele lamellen per sectie van de kolom en zijn prefabmatig in de fabriek gefabriceerd en gemonteerd. De dragers van het dak zijn conisch en dragen de hoofdliggers van de kap die bestaat uit geïsoleerd glas. Op deze manier is een atrium gecreëerd binnen het monumentale gebouw waardoor er extra bruikbare ruimte is ontstaan zonder het karakter van het gebouw verloren te laten gaan.