De Zilvervloot

Het project 'De Zilvervloot' is gesitueerd in de wijk 'Wielwijk' te Dordrecht op het Admiraalsplein. Het gebouw bevindt zich in een zeeheldenbuurt, derhalve is er gekozen voor nautische namen: het gebouw De Zilvervloot en de bouwdelen, Steven, Gaffel, het Want, de Genua, de Pakhuizen, de Brug, de Steiger en als laatste de Schatten.

Het gebouw 'de Steiger'
Het gebouw 'de Steiger' bestaat uit 15 appartementen gelegen op de hoek van de Zilvervloot. Aan de noord-zijde kijken zij uit op de winkelstraat tussen de Zilvervloot en de Stuyvesantflat. Aan de westzijde kijken zij op het winkelplein en de daktuin van de Zilvervloot. Aan de oostzijde kijken zij uit op het vernieuwde plein.

Het gebouw 'de Gaffel'
De door ons geproduceerde en gemonteerde loopbruggen verbindt het gebouw 'de Steiger' met het gebouw 'De Gaffel'. Dit gebouw is het zonnigste gebouw van de Zilvervloot. Alle woningen zijn gelegen aan de zuidgevel van het complex. De entree ligt aan een galerij welke uitkijkt op de daktuin boven de winkels.

Architekt : Atelier Luciën Kroll
Bouwkundige Engineering : Saarberg, Van der Scheer en Partners
Aannemer : Heijmans
Constructie : Adviesburo Luning
Uitvoering : Lignostone Civil Structures








download Projectblad ´de Zilvervloot´