NIEUWS

JANUARI 2010
De start van de nieuwbouw Holtstek Fase 2 is net zo hard gestopt als zij is begonnen. De graafwerkzaamheden konden ondanks de kou beginnen. Echter de bodem is zo verzadigd van water zodat het niet mogelijk is om verder te gaan. Tenslotte heeft de vorst en de sneeuw er voor gezorgd dat de periode vanaf oud en nieuw niet werkbaar is.

DECEMBER 2009
Eindelijk hebben we iemand gevonden die het gelukt is om onze bedrijfsactiviteiten samen te vatten op een half vel A-4. Annemiek Uittenbroek van Tekstproducties & Co. gaat dan ook de teksten voor de website (her)schrijven. Iets dat ons zelf tot nu toe niet goed is gelukt. Binnenkort verschijnen de eerste goed leesbare teksten.

De beslissing is genomen om fase 2 van de Holtstek te laten starten. Woensdag 16 december wordt het bouwraam uitgezet om het grondwerk in de eerste week van Januari 2010 te laten starten.

Directie en personeel van Lignostone wens u een voorspoedig 2010

OKTOBER 2009
De Holtstek is opgeleverd. Wij wensen de nieuwe eigenaren en huurders van de eerste fase van de Holtstek dan ook veel succes met hun nieuwe units.

JULI 2009
In Sijssele (B) heeft Lignostone de eerste Ligno-Force verbindingen in België aangebracht. Het woonhuis is ontworpen door architect Filip Dobbels van Kronos Architectuur uit Leuven en Brugge. De Ligno-Force verbinding was nieuws. Er is een TV ploeg geweest die voor de Belgische zender VTM opnames heeft gemaakt. En er zijn opnames gemaakt ten behoeve van voorlichting voor aannemers en architecten.
  

JUNI 2009
Nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw de Holtstek is begonnen.
Voor diegenen die goed hebben opgelet was het al te zien. Vrijdag 29 mei is het bouwraam geplaatst en op vrijdag 6 juni is de schep de grond in gegaan. De "blauwe loods" is verdwenen en zal plaats maken voor een 7-tal ruime bedrijfshallen met een totaal oppervlak van 900 m2. En dit is nog maar de eerste fase.
Van fase 2, waarvan de hallen nog ruimer zijn, zijn er nog enkele te koop. Voor meer informatie kunt u zoch wenden tot Buter makelaardij in Ter Apel.  telefoonnummer : 0599-581.552
bouwstart 1 bouwstart 2

MAART  2009
Stedelijk Lyceum Enschede
Het Stedelijk Lyceum te Enschede wordt uitgebreid door Bouwbedrijf Stokkers uit Boekelo.
Lignostone maakt en ontwikkelde hiervoor de houten gevelelementen waar door derden de aluminium vliesgevel tegen gemonteerd wordt. Lignostone is hierbij geadviseerd door Adviesbureau Lüning uit Doetinchem. De gevelelementen zijn geprefabriceerd in onze werkplaats en daarna met 3 dieplader transporten naar de bouwplaats gebracht. Daar heeft het montageteam binnen 1,5 week 165 strekkende meter elementen van 4 meter hoog geplaatst.
 

AUGUSTUS 2008
Artikel in Roofs
Het SpeedRoof Project, Drinkwater productielocatie Jan Lagrand in Heemskerk, is beschreven in het vakblad voor de dakensector Roofs.
 
Natuurlijk kunt u ook hier klikken voor het artikel in pdf vorm of voor meer informatie kunt u gaan naar www.roofs.nl of www.dakweb.nl .

JUNI 2008
Website gelanceerd
Nieuwe website is gelanceerd. We hebben al veel positieve reacties gekregen. De nieuwe site geeft een beter inzicht in de grote variatie aan producten en diensten die wij u kunnen bieden.

Artikel in Bouwwereld

In de Bouwwereld is een uitgebreid artikel verschenen over de Brandboxx (Modecentrum) in Almere.
  klik hier voor het artikel

DECEMBER 2007
PWN Heemskerk
Ons bedrijfsonderdeel SpeedRoof heeft in 1 dag bijna 900 vierkante meter dak dichtgelegd.
Dit bij een nieuwe voorziening van het drinkwaterbedrijf PWN in Heemskerk. website PWN

  

OKTOBER 2007 
Brandboxx in Almere opgeleverd
Lignostone heeft het nieuwe entreegebouw van de Brandboxx in Almere opgeleverd aan Bam Utiliteitsbouw BV Regio Utrecht. Dit was een mooi project om te laten zien wat iedereen kan. Deze uitspraak was van kracht voor alle diciplines die hebben meegewerkt. Hoe koppel je een gebogen gebouw met een ingelaten conus aan een kubus en een dome. Neem een kijkje op de Projectenpagina voor uitgebreide informatie

JUNI 2006
PGGM krijgt proefopstelling Zonnevolgsysteem ten behoeve van nieuwbouw
Lignostone heeft deze week de proefopstelling van hun nieuw ontwikkelde zonnevolgsysteem geplaatst bij PGGM. Het systeem bestaat uit een frame werk met vertikale houten lamellen die worden aagedreven middels een tandwiel systeem. Hierdoor zijn de lamellen in staat een draaihoek groten dan 180°te maken.

APRIL 2005
De bruggen voor het project "de Zilvervloot" in Dordrecht zijn gemonteerd. Een en ander is uitstekend verlopen dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen die bij dit project betrokken zijn. Voor uitgebreide informatie zie Projectenpagina.

MAART 2005
Geheel in de traditie op het gebied toepassingen van Lignostone® in de luchtvaartindustrie, verwezen wordt o.m. naar de ijzersterke lichtgewichtplaat materialen zoals in het verleden geproduceerd voor Fokker, heeft het bedrijf sinds kort weer een nieuw product in dit segment weten te ontwikkelen:
een handvat uit Lignostone® voor een stuurknuppel van UltraLightVliegtuig (ULV)

NOVEMBER 2004
Did you know that some competitors in the field of Compressed Laminated Wood say that Lignostone is not active anymore in the field of producing Electrical Components for the Transformer Industry? Give us a call and we are happy to hand over a quotation with reasonable pricing and a super fast delivery of our quality Lignostone® goods.

SEPTEMBER 2004
The Ligno-Force junction earthquake proof
In het kader van een samenwerkingsproject van TU-Delft en Kyoto University Japan wordt de draagkracht van houten met de Ligno-Force® verbinding uitgevoerde portaalconstructies onderzocht. De huidige traditionele Japanse portaalconstructies voldoen niet meer aan de strenge bouwregelgeving i.v.m. de aardbevingsbelastingen. De Ligno-Force verbindingstechniek bied hier uitkomst.

APRIL 2004
LCT monteert Speedroof dakelementen
LCT heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan in het monteren van geprefabriceerde elementen. Het was voor de buurman SpeedRoof een kleine stap om LCT te vragen bij de assemblage en montage van hun geprefabriceerde dakelementen.

MARCH 2004
Our company exists since 1917 already. From that time, we have moved from producers of textile parts into a lot of other products as well.
The management of Lignostone decided that it was time for a change. To give the customers a clear vieuw in our basic areas, a few new companies are raised

1. Lignostone SWP BV
2. Ligno-Force BV
3. SpeedRoof BV

Every busines unit has its own goal and targets but are using the same Lignostone philosophy.