Lignostone ontwikkelt én innoveert sinds 1917

Basisproducten

Lignostone® plaatmateriaal is gemaakt van geselecteerd beukenfineer met een synthetische hars. We stapelen het fineer en persen dat onder hoge temperatuur en druk tot platen, waarvan we de betrouwbaarheid en de kwaliteit garanderen. Dit bewerkingsproces maakt het plaatmateriaal vijf keer zo hard als massief beuken en twee keer zo elastisch. We leveren Lignostone® als halffabrikaat en als eindproduct,  de klant levert de specificaties hiervoor aan. Door de jaren heen ontwikkelden we veel producten waarmee we ons sterk onderscheiden in de wereldmarkt. 

Bouwproducten

Onze afdeling Bouw heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Op veel verschillende terreinen kunnen we onszelf rekenen tot de meubelmakers van de bouw. We leveren een grote diversiteit aanproducten. Variërend van daksystemen tot gevelconstructies. We verzorgen niet alleen de productie, maar kunnen ook deelnemen in het engeneeringstrajecten het plaatsen voor onze rekening nemen.
Hieronder een overzicht van onze bouwproducten:

SpeedRoof®  Een prefab daksysteem die snel en voordelig grote overspanningen bereiken.   
Houtconstructies Onze houtconstructies (gelijmd of massief) zijn geschikt voor woning- en utiliteitsbouw.
Ligno-Force® Een verbindingstechniek voor houtconstructies ontwikkelt insamenwerking met de TU-Delft.
Gevelconstructies   We vervaardigen onder meer complete galerijen en bordessen.
Bruggenbouw Onze bruggen zijn gemaakt van verduurzaamd hout, waarbij we staal,hout en beton kunnen combineren.
Houtskeletbouw We leveren en plaatsen houtskeletbouw-elementen opklantspecificatie. 
Zonweringen We leveren lamellen, schoepen en (volledig geautomatiseerde)systemen op maat.


Kogelwerende oplossingen

We ontwikkelen en plaatsen kogelwerende oplossingen voor de zakelijke (banken, overheden etc.) en de particuliere (woningen, appartementen) markt. We bieden zowel maatwerkoplossingen als standaard ophoud. Uiteraard gebruiken we hiervoor de nieuwste technieken. We zijn begonnen met het verwerken van Lignostone® plaatmateriaal in kogelwerende deuren. Het kogelwerend maken van balies was een logische vervolgstap. Vervolgens ontwikkelden we hybride toepassingen waarin we combinaties van staal en vezelversterkt kunststof met het Lignostone® plaatmateriaal verweefden tot één geheel. Wereldwijd werken we met de beste leveranciers waardoor we klantgerichte oplossingen kunnen bieden voor zowel privé doeleinden als militaire objecten. Wij werken volgens het principe `Design & Construct´. Hierdoor zijn we (mede)verantwoordelijk voor alle fasen, van ontwerp tot uitvoering. Met onze kennis over materiaal toepassingen kunnen we de bescherming bieden die elke klant wenst.